Verhaal van Adrie

Functiebeschrijving

Het onderzoeken van objecten en bouwwerken op asbestverdachte materialen. Soms is het een visueel onderzoek, het kan ook een destructief onderzoek zijn waarbij constructies worden ogengemaakt om ‘verborgen’ asbest te vinden. Alle gereedschappen heb ik daarvoor in mijn bus liggen. Naast het inspecteren op locaties in heel Nederland houdt ik mij op kantoor bezig met het opstellen van asbestrapportages en beheersplannen. Ook projectbegeleiding en het labelen van asbesthoudende materialen op locatie hoort bij mijn takenpakket . Ik spreek opdrachtgevers over praktische zaken maar houdt hen ook op de hoogte van de onderzoeksresultaten en geef advies waar nodig. AL met al dus veel verschillende werkzaamheden op verschillende locaties, die afwisseling is heel prettig.

Mijn dag

Ik start iedere dag met een bak koffie op kantoor dus rij ook vandaag met de auto van de zaak naar kantoor. Gisteren had ik een ‘rapportage dag’ en na een hele dag op kantoor heb ik zin om vandaag weer te gaan inspecteren. Het betreft een leegstaand fabrieksterrein waarop verschillende gebouwen staan waaronder de fabriek zelf. De bouwwerken gaan grotendeels gesloopt worden dus alles moet grondig worden onderzocht. Dit is een groot project met allerlei typen gebouwen en dat vereist focus, gestructureerd werken en uiteraard ervaring en kennis van zaken. Dat laatste heb ik in de loop van de jaren wel opgebouwd. Regelmatig gaan leerling inspecteurs met mij mee, dat is onderdeel van het opleidingstraject wat wij hen bieden. 

Vandaag ga ik een kantoor en een opslagloods inspecteren. Een collega gaat mee om o.a. constructies open te maken. Als ik met de hoogwerker aan de slag ga om de buitenschil te onderzoeken zullen we dat ook samen doen. We spreken nog wat collega’s en vertrekken dan naar Schiedam. Autorijden ben ik gewend, we werken in de regio van Veenendaal maar ook regelmatig in steden als Amsterdam en Rotterdam. 

Daar aangekomen kunnen gelijk starten aangezien ik de sleutels van de gebouwen heb en al afstemming met opdrachtgever heb gehad. Ik inspecteer systematisch alle ruimtes zodat ik er geen mis. We nemen monsters van asbestverdachte materialen en ik noteer alle bevindingen. We doen een bakje koffie tussendoor en tussen de middag eten we een broodje. We werken in een relatief klein team dus kennen elkaar best goed. Dat maakt het werken bij Inspectus extra leuk, de vrijdagmiddag borrel, zomerbarbecue enzovoort ben ik als het even kan bij!

We rijden voor de verkeersdrukte terug naar de zaak om op mijn pc de monsters aan te melden bij het laboratorium. Mijn leidinggevende vraagt hoe het project loopt. Ik vertrek naar huis en spreek voordat ik de auto in stap nog wat collega’s. De dag is weer voorbij gevlogen. 

Meld je aan!

Wil jij graag een dagje meelopen?
Meld je dan snel aan en ontdek!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze contactgegevens

Inspectus B.V.
Generatorstraat 3
3903 LH Veenendaal

0318 - 743 494
info@inspectus.nl
www.inspectus.nl