Verhaal van Kevin

Functiebeschrijving

Ik ben bij Inspectus gestart als leerling inspecteur. Dit houdt in dat je mee gaat met alle inspecteurs om te leren en te ondersteunen. Hoe vaker je bent mee geweest hoe meer je zelfstandig kunt gaan werken. Inspectus is gespecialiseerd in meerder onderwerpen zoals asbest en houtaantasters (houtworm, zwam e.d.). Ik kan op meerdere onderwerpen inspecteur worden en mag zelf aangeven welke dat zullen zijn. Sowieso wil ik asbestinspecteur worden, ik ben asbestsaneerder geweest en asbest is nog steeds iets waar ik enorm veel interesse voor heb. Momenteel staat mijn examen daarvoor gepland, dat papiertje heb ik dus snel binnen. Met dat papiertje mag ik zelfstandig aan de slag maar ik zal nog veel begeleiding krijgen zodat ik mij op een effectieve manier ontwikkel als asbestinspecteur. En wat het volgende onderwerp wordt dat weet ik nog niet, dat ontdek ik vanzelf.

Mijn dag

Vandaag ga ik mee met een ervaren inspecteur om 5 visuele asbestonderzoeken van woningen uit te voeren. 3 stuks lege woningen in Amsterdam en daarna 2 bewoonde woningen bij Utrecht. De afdeling planning probeert altijd een zo efficiënt mogelijke route te plannen. De afgelopen tijd ben ik veel mee geweest met een asbestinspecteur aangezien ik met de opleiding daarvoor bezig ben. Ik help dan ook met rapporteren (op kantoor) zodat ik dat ook kan oefenen voor het examen. De inspecteur laat mij zelf een rondje door de woning maken en geeft mij de vrijheid om zelf verdachte materialen op te merken, dat werkt natuurlijk mee aan mijn leerproces. Vaak heeft de inspecteur ook voorbeelden van wat hij tegen is gekomen in het verleden of extra uitleg bij asbestverdachte toepassingen. Uiteindelijk draait het namelijk allemaal om meters maken, hoe meer gezien hoe beter ik als inspecteur kan werken. Ik hoop dat ik op termijn ook een leerling inspecteur, die vacature staat namelijk altijd open bij Inspectus, kan gaan inwerken.

In Utrecht is de bewoonster ongerust, het onderwerp asbest veroorzaakt dat soms maar dat is in veel gevallen niet nodig. Nadat we haar hebben uitgelegd wat het is, haar vragen hebben beantwoord en verteld hebben hoe het zit met de gezondheidsrisico’s is ze gerust gesteld. Dat hoort natuurlijk ook bij onze functie, klanten en bewoners te woord staan en adviseren.

We rijden terug naar kantoor en melden de monsters aan bij het laboratorium die deze gaat analyseren. Ze worden vannacht opgehaald en morgenochtend krijgen we de resultaten binnen. Dat hou ik altijd in de gaten, ik ben vaak nieuwsgierig naar de uitkomsten. In geval van bijzonderheden melden we dat snel aan de klant zodat ze daarop kunnen acteren.

Ik spreek mijn leidinggevende nog even, praat ook even bij over mijn lesdag voor de DIA opleiding
van gisteren. Heb nog een lolletje met collega’s en vertrek dan naar huis. Het is mooi weer dus ik ga
daar ook nog even van genieten!

Meld je aan!

Wil jij graag een dagje meelopen?
Meld je dan snel aan en ontdek!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze contactgegevens

Inspectus B.V.
Generatorstraat 3
3903 LH Veenendaal

0318 - 743 494
info@inspectus.nl
www.inspectus.nl